Хапки за вино
18/06/2011

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886868
"Много ефектно, двойно по-вкусно и най-вече - лесно за изпълнение "
- Приготвяне50 мин.
- Общо50 мин.
- Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- свинско месо - 300 г филе, може и от друг вид месо
- кашкавал - 100 г гауда, едам
- моцарела - 100 г
- оцет - балсамов
- карамфил - 1/2 ч.л. счукан
- къри - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне
Изберете не много солено готово филе и го нарежете на тънки филийки. Нарежете сирената и кашкавалите (по избор) на неголеми дълги правоъгълници и ги овкусете с къри. Филето напръскайте с малко балсамов оцет, поръсете със смлян карамфил (не прекалено) и го оставете на хладно за половин час.
След това вземете по едно парче месо, завийте внимателно в него резен кашкавал или сирене и го забучете с коктейлно шишче. Подредете готовите хапки за вино върху основа от листа маруля.
Поднесете с червено или бяло вино.подобни рецепти тук
След това вземете по едно парче месо, завийте внимателно в него резен кашкавал или сирене и го забучете с коктейлно шишче. Подредете готовите хапки за вино върху основа от листа маруля.
Поднесете с червено или бяло вино.подобни рецепти тук