Печени камби с моркови и чесън

тинтин
Новак
1
4
12/07/2011
"Страхотна идея за вкусни печени камби, които да съхраняваме във фризер!"
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо44 821
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камби
  • моркови
  • чесън
  • сол - 1/2 ч.л. за всяка камба
  • захар - 1 ч.л. за всяка камба
  • олио - 1 ч.л. за всяка камба
  • оцет - 1 ч.л. за всяка камба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На всяка камба махаме дръжката и семето. Във всяка камба слагаме: сол, захар, олио, оцет, 1 кръгче от морков и скилидка чесън.

Нареждаме ги в тавичка и запичаме във фурната, да поомекнат и да може да им се бели ципичката.

Вадим ги от фурната и когато изстинат ги нареждаме в кутии или в торбички и прибираме във фризера.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
az
az
26.09.2013 10:54
слага само щипка сол
1
0
зози
зози
20.09.2013 20:28
И с половин лъжичка сол на камба пак стават много солени. Затова леко с навлажнен пръст се бърка в солта и леко, леко поне за 10 камби стига да се посолят само с едно топване.И с олиото е така и оцета.Направо с бутилкато по малко във всяка камба.Дори с оцета тук там,защото и много кисело става.
0
0
ОПИТАЙ
ОПИТАЙ
10.09.2013 22:07
Морковите се настъргват на ренде на едро.Добавя се нарязана целина и средно големи скилидки чесън.Посолява се.Камбите се напълват със сместа и се запичат.Слагат се топли в буркани и се заливат с гореща саламура от оцет ,олио,захар ,сол на вкус и един аспирин..Затварят се веднага и се обръщат.Завиват се с одеало и се прибират чак след като истинат.
1
0