Бисквитена торта с маслен крем

28/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Кой може да устои на нашето предложение за бисквитена торта с маслен крем "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 364
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кафето в 2 к.ч. вода и го оставете да се утаи. Разбийте маслото с 2 с.л. пудра захар на крем. На слаб огън разбийте 4 жълтъка с 1 ч.ч. захар, докато сместа се сгъсти. Свалете яйчения крем от котлона и го оставете настрана да изстине, след което лъжица по лъжица го добавете към масления крем. Накрая добавете половината кафе.

Затоплете прясното мляко с останалото кафе. В поднос или тава започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквита в млякото с кафето за кратко. Направете 3 пласта, като между всеки намазвате с масления крем. Отгоре бисквитената торта се маже с разбитите на сняг белтъци заедно с 2 ч.л. пудра захар. По желание може да направите и друга глазура. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар