Салата с пържени яйца и крутони

16/06/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Свежо и хрупкаво пролетно предложение, което обещава бързо да се превърне в истински хит "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 383
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • маруля - 1 брой
  • хляб - 2 - 3 филии
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • чубрица
  • олио - за пържене
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • лимони - сокът от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре марулята и я накъсайте на малки парченца. Загрейте мазнина в тиган и запържете съвсем леко разбитите яйца под капак. Нарежете хляба на малки кубчета, сипете ги в тенджерка и ги овкусете с микс от подправките.

Полейте с малко олио. Сложете похлупак на съда и го раздрусайте, за да се овкусят равномерно. Сложете на горещия котлон и оставете крутоните да се запържат за известно време, като разбърквате на няколко пъти.

В 2 дълбоки чинии разпределете яйцата на равни части, като пдложка. Отгоре смесете зелената салата с кутоните. Поръсете със сол, лимонов сок и оцет.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар