Ябълкова пита

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5017k
Ябълкова пита1 / 4
08/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Някога опитвали ли сте ябълкова пита? Този сочен десерт, приготвен както трябва, няма равен на себе си. Ето ви една сполучлива такава рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. амонячна
  • брашно - 2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. натрошени
  • канела - 1 ч.л.
  • лимони - кората на 1 лимон
  • ябълки - 2 ч.ч. обелени и настъргани
  • масло - за намазване
  • пудра захар - за поръсване
  • канела - за поръсване
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и добавете олиото. Към тях прибавяте последователно останалите продукти - пресятото брашно със содата, орехите, канелата, лимоновата кора. Объркайте сместа внимателно с настърганите ябълки.

Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Отгоре наръсете с галета обилно и леко притиснете към повърхността.

Сложете питата да се пече до готовност в умерена и предварително загрята фурна. Веднага щом извадите готовата ябълкова пита, я намажете с масло и поръсете с галета и пудра захар.

Щом леко изстине, я нарежете и поднесете, поръсена с малко канела.

Рейтинг

4.8
513
42
31
20
10
Дай твоята оценка: