ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Руски борш с месо по оригинална рецепта

Руски борш с месо по оригинална рецепта

jessejesse
Новак
13
72
Руски борш с месо по оригинална рецепта1 / 2
13/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
"Опитайте и ще разберете защо всички говорят с такова уважение за оригиналния руски борш!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото запържваме, добавяме лука да се задуши и заливаме с вода или бульон по желание.

Когато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато омекнат картофите, добавяме зелето и гъбите. По желание може да сложим зелен боб и червено цвекло.

Когато супата е готова, запържваме добре доматите, като може да подправим и с лъжица доматено пюре. Изсипваме запържените домати и доваряваме 5-10 мин. Нарязваме варените яйца на кубчета в супата. Поднасяме с лъжица заквасена сметана по желание.

Тази рецепта я знам от маминка ми (баба ми), която е живяла дълги години в Русия.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: