Печено агнешко бутче на фурна

12/06/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763322
"Знаете ли, че агнешкото е едно от диетичните меса? Така че не пропускайте тази диетична рецепта "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции4-5
  • Преглеждания общо95 790
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете агнешкото бутче с и с помощта на нож, направете по цялата му повърхност малки прорези. Във всеки пъхнете по скилидка чесън. Натъркайте го обилно със сол, черен и червен пипер.

Загрейте 1/2 к.ч. зехтин на котлона и добавете кафявата захар. Разбъркайте и сипете доматеното пюре, горчицата и виното. Оставете да къкри, докато течността се изпари, като равномерно разбърквайте. С тази смес намажете изцяло агнешкото бутче от всички страни.

Печете го в намазнена тава, в която сте добавили около чаша гореща вода, покрито внимателно с фолио в предварително загряна фурна на 200 градуса. Пече се за около час и половина, след което се маха фолиото и се доизпича до апетитна коричка.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 9
3 2
2 4
1 2

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 04:58
вместо чаша вода сложете чаша бира и ще видите каква огромна е разликата
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв