Яхния от бакла и зелени сливи

16/07/2011
тин
оттинНовак14
"Една любима рецепта от старите тефтери, която изровихме специално за вас "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 965
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената бакла се нарязва на ситно и се попарва за 5 минути във вряща подсолена вода. Водата се изхвърля.

В олиото се задушава нарязания лук със сол. Прибавяме баклата, задушаваме 10-15 минути, след което слагаме червения пипер и доматите. Така ястието ври още 10-15 минути.

Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, добавяме зелените сливи и оставяме на тих огън. Когато е готово ястието, се слага брашното, размито в малко студена вода, магданозът и копъра и се оставя да поври още 10-15 минути.

Поднася се с кисело мляко или счукан чесън с оцет.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар