ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени печурки по руски

Пълнени печурки по руски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
671
956
470
Пълнени печурки по руски
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене75 мин.
Общо125 мин.
Порции12

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме житото в кипяща вода за 35-40 минути, изсипваме в сито и изцеждаме от водата.

Измиваме гъбите, махаме пънчетата и ги нарязваме на ситно. Шунката и кашкавала нарязваме на малки кубчета.

В дълбок съд изсипваме житото, нарязаните пънчета и нарязания магданоз, шунката и кашкавала.

Прибавяме яйцата и щипка червен пипер. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, разбъркваме добре и пълним с тази смес шапчиците на гъбите.

Намазваме тавичката с масло и нареждаме в нея печурките. Печем 30 минути на 200 градуса, разпределяме на порции и украсяваме с листенца магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: