Турски бюрек с патладжан

12/06/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 303
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънка:

Печем патладжаните в предварително загрята фурна до омекването им. Махаме дръжките и ги обелваме. Пасираме ги с блендер.

Изсипваме пюрето в дълбок съд и разбъркваме добре с натрошеното сирене и кашкавала.

Тесто:

От брашното, олиото, стопения маргарин, вода и солта забъркваме умерено твърдо тесто.

Разделяме го на две и от всяко парче точим кора с дебелина 1 см.

Върху едната кора разпределяме част от патлажданената смес и покриваме с втората кора. С помощта на чаша изрязваме кръгове.

Нареждаме ги в намазана с мазнина тава и ги намазваме с жълтъка. Поръсваме с кашкавал и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар