Сръбски кюфтета от праз

24/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 174
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • праз - 4 - 5 стръка
  • галета - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме изчистения и измит праз на парчета и го бланшираме във вряща вода до омекване.

Отцеждаме го и смесваме с половината от галетата, разбитите жълтъци, сол и черен пипер, като омесваме гъсто тесто.

От него оформяме продълговати сплескани кюфтета, овалваме ги в останалата галета, потапяме ги в разбитите белтъци и пържим в загрято олио.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар