ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани на фурна

Пълнени патладжани на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Пълнени патладжани на фурна1 / 2
23/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
"Веднага забравяме за диетата, щом стане дума за пълнени патладжани на фурна!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отрежете дръжките им и ги разполовете. Издълбайте вътрешността им и получените лодки посолете и оставете под наклон за 20 минути, за да се отцедят от горчивината.

Издълбаната плънка сложете да се запържи в олиото заедно с накълцания лук и настъргания морков. Щом омекнат прибавете счуканите орехи, накълцаната на ситно шунка, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

С тази плънка напълнете отцедените патладжани. Подредете ги в намазнена тава и ги сложете да се запекат на умерена, предварително загрята фурна за 15-20 минути.

През това време запържете в съд на котлона брашното с маслото и го разредете с прясното мляко. Овкусете с подправки по избор. Щом сосът заври го махнете от котлона и го оставете да се охлади.

Щом поизстине, го застройте с 2 добре разбити яйца и залейте патладжаните с получения сос. Оставете да се доопекат до апетитен загар.

Рейтинг

5 9
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: