ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Меден сладкиш Лейках

Меден сладкиш Лейках

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
Меден сладкиш Лейках
27/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8 парчета
"Разкошен сладкиш с цитрусов аромат и неустоим вкус"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ½ ч.ч., типово
  • мед - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л., с връх
  • яйца - 2 броя
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • бахар - 1 щипка смлян
  • карамфил - 1 зрънце
  • индийско орехче - 2 щипки
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян сух + 2 ч.л настърган пресен
  • портокали - настърганата кора на 1 портокал + 5 с.л. сок
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа всички сухи подправки - брашното, захарта, сухия джинджифил, бахара, содата за хляб, канелата (по желание), карамфила и индийското орехче. Смесете всичко и направете кладенче по средата.

Добавете вътре яйцата и меда и разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица или шпатула. Сипете настърганата портокалова кора, олиото, настъргания пресен джинджифил и портокаловия сок. Разбъркайте сместа до еднородна консистенция.

Изсипете сместа в застлана с хартия за печене, намазнена тава (20-26 см диаметър). Сложете да се изпече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато стане твърд на пипане. В никакъв случай не го бодете с клечка за зъби, защото ще спадне.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: