Касапски гювеч

24/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
"Този богат гювеч е толкова вкусен, че за отрицателно време ще стане любим на семейството ви"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене180 мин.
  • Общо210 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 745
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското, телешкото, пилешкото и дреболиите на едри парчета, а наденицата и суджука разполовете. Запържете всичко в голяма тенджера със сгорещена мазнина, докато си смени цвета и прехвърлете в голям гювеч.

Нарежете на едро лука и картофите и ги запържете в същата мазнина. Добавете почистените и нарязани при нужда гъби. Разбъркайте и добавете сухите и люти чушки цели. Поръсете с подправките на вкус и добавете нарязаните домати. Щом омекнат леко, прехвърляме зеленчуците при месата в гювеча.

Поръсва се пак с подправки и се долива горещ бульон или вода, колкото да покрие продуктите. Гювечът се затваря с капака и се прави пръстен от тесто, за да се затвори плътно. Сложете да се пече в предварително загряна фурна за около 3 часа.

Първоначално печете на максимално силна степен, а през втората половина намалете на около 180 градуса. Поднесете готовия гювеч по касапски, поръсен с магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Хаско
Хаско
23.07.2016 16:52
Месата не се запържват, трябва само да им се поизпари водата. Лука също не запържваме, а го оставяме да омекне, картофите пък изобщо не се запържват. Сложете гювеча в предварително загрята фурна и се простете с кило и половина месо. :-) Чистенето оставете на жената или тъщата.:-)
2
0
Вики
Вики
30.04.2014 16:36
Гювеч никога не се слага в загрята фурна
13
1
Деси
Деси
03.09.2013 12:05
Съгласна съм със Иво , доста скъпа вечеря ще е . С тези продукти ще сготва поне 3 пъти :)
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв