Плакия от леща

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
274
5
784
23/05/2011
"Ще ви издадем една тайна - тази леща плакия става най-вкусна на печка на дърва "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 715
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измитата и отцедена леща да се вари, но не с много вода. В тиган сипете малко мазнина и задушете нарязаните на дребно морковите, лука, целината. Прибавете ги към полусварената леща, долейте и малко мазнина, подправки на вкус и доварете.

Щом уври лещата, отнемете от котлона, прехвърлете половината в намазнена тава, отгоре наредете кръгчета домати, поръсете с още от подправките и накълцания чесън, нахвърляйте дафиновия лист и изсипете останалото количество леща.

Залейте с малко мазнина и сложете да се пече, докато течността се изпари. Поднесете лещата плакия с лъжица цедено кисело мляко по желание, поръсена с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 6
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар