Баварски десерт със стафиди

19/02/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваНовак10686
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо75 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 134
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме прясното мляко с жълтъците, солта, захарта и ванилията.

Като бъркаме непрекъснато сипваме брашното.

Загряваме фурната до 200 градуса.

Заливаме стафидите с топла вода за 10 минути, подсушаваме и смесваме с тестото.

Разбиваме белтъците на сняг, внимателно ги прибавяме към тестото и разбъркваме.

Разтопяваме маслото в тиган, поставяме тестото в него и го слагаме във фурната за 20 минути.

Изваждаме и поставяме върху умерено загрят котлон, обръщаме и запържваме от другата страна.

Нарязваме горещия сладкиш направо в тигана, поръсваме с пудра захар, оставяме 2-3 минути да поеме и сервираме. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар