Катми без яйца

01/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
"Вярвайте на Берта - вкусни катми могат да се направят и без яйца "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции5-6 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 560
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ½ ч.ч. типово
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • мая - 15 г
  • захар - 3 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - за намазване на катмите и тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с 1 ч.л. захар и половин чаша хладка вода. Изчакайте да шупне. Разбъркайте брашното с чаша хладка вода, захарта и сол и добавете шупналата мая. Сипете 1 с.л. олио и оставете на топло да втаса. Трябва да увеличи доста добре обема си и да стане на шупли.

Загрейте добре намазнен тиган и излейте 1 голям черпак от тестото. Трябва да е дебела поне 6 мм. Щом стане на сухи дупчици, обърнете катмата. Готовите катми се мажат с масло и се поднасят със сладка или солена гарнитура.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мария
Мария
31.01.2015 15:16
Изглеждат просто прекрасно!
1
0
Ширин
Ширин
16.03.2014 19:26
Правила съм такива разкошни са.....
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв