Катми на сач

21/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Чудехме се как да направим катмите още по-вкусни, затова ги приготвихме на сач "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 709
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - около 500 г
  • вода - 700 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 30 г
  • яйца - 1 жълтък за мазане на сача
  • масло - около 100 г, за мазане на катмите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко вода и към нея постепенно добавете останалите продукти. Разбъркайте добре до получаване на тесто с консистенция на гъста боза. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти и стане на шупли. Разбърква се.

Загрейте пръстен сач и разбийте жълтъка. С помощта на половин глава лук, забодена във вилица мажете сача с яйце за всяка катма. Гребнете с черпак от тестото и излейте равномерно по сача така, че да се получи катма с дебелина около 7-8 мм. Щом стане на дупки и няма сурово тесто отгоре се обръща с помощта на шпатула.

От другата страна се пече около 1 минута. Така до изчерпване на количеството тесто. Всяка готова катма се маже веднага с масло. Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал...подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 5
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар