ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с орехи и гъби

Пълнен шаран с орехи и гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
Пълнен шаран с орехи и гъби1 / 2
27/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Шаранът не е капризна за готвене риба, ако знаеш правилната рецепта. Ето и нашето предложение"

Необходими Продукти

  • шаран - около 2 кг
  • лук - 3 броя кромид
  • домати - 300 г, зрели + 1
  • ядки - 100 г, натрошени
  • гъби - 200 г
  • вино - 100 мл бяло
  • масло - 125 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и гъбите и ги задушете в малко мазнина под капак. През това време почистете шарана и го натрийте със сол и млян черен пипер. Към лука прибавете нарязаните на дребно домати, натрошените орехи, накълцан магданоз, сол, черен пипер и виното.

Изчакайте докато течността поизври и свалете от котлона. Напълнете с нея шарана, зашийте го и го прехвърлете в намазнена тава. Покрийте го с кръгчета нарязан домат и го полейте с останалото количество разтопено масло.

В тавата се долива 1 ч.ч. гореща вода и се слага шарана да се изпече.

Рейтинг

5 10
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: