Макарони с кайма по далматински

18/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 092
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 1/2 к.ч.
  • доматен сок - 1 к.ч.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • макарони - ½ кг
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио запържваме нарязаните на ситно морков и лук.

Добавяме каймата и задушаваме под капак на умерен огън. Посоляваме на вкус, поръсваме с червения пипер и доливаме доматения сок.

Разбъркваме добре и варим 5-6 минути, доливаме 1 ч.ч. топла вода, слагаме зърната черен пипер и варим на тих огън още 10–тина минути.

Отделно сваряваме макароните в подсолена вода, изцеждаме и прибавяме към каймата.

Внимателно объркваме всичко и ако е необходимо, прибавяме малко гореща вода, за да стане ястието сочно.

Прибавяме джоджена и варим няколко минути. При поднасянето поръсваме с смлян черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар