Сладки с тахан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Сладки с тахан
23/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции20-25 бр.
"Най-големият комплимент за един кулинар е, когато това, което приготви, се изяде до последната трохичка"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 белтъка
  • тахан - 200 г сусамов
  • семки - 1 - 2 с.л. слънчогледови
  • стафиди - 2 с.л.
  • овесени ядки - около 200 г
  • орехи - 100 г натрошени
  • мед - 250 г
  • ванилия - 1 ч.л. ванилова есенция
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 к.л.
  • ром - 3 с.л. или коняк
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с щипка сол, но не трябва да стават на твърд сняг. Накиснете стафидите в рома за половин час, след което ги отцедете добре. Започнете да разбърквате заедно сусамовия тахан, семките, меда, ванилията, канелата, индийското орехче, прибавете овесените ядки и натрошените орехи, белтъците и размесете всичко много добре.

От сместа с помощта на лъжица се оформят сладки (5 см диаметър), които се слагат направо в намазнена и набрашнена правоъгълна тава. Може да я застелете и с намазнена хартия за печене. Пекат се в предварително загряна умерена фурна докато крайчетата покафенеят. Изваждат се и се подреждат в купа, която се похлупва за 15 минути, за да се запарят.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: