Сладки с тахан

23/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763328
"Най-големият комплимент за един кулинар е, когато това, което приготви, се изяде до последната трохичка "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 044
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с щипка сол, но не трябва да стават на твърд сняг. Накиснете стафидите в рома за половин час, след което ги отцедете добре. Започнете да разбърквате заедно сусамовия тахан, семките, меда, ванилията, канелата, индийското орехче, прибавете овесените ядки и натрошените орехи, белтъците и размесете всичко много добре.

От сместа с помощта на лъжица се оформят сладки (5 см диаметър), които се слагат направо в намазнена и набрашнена правоъгълна тава. Може да я застелете и с намазнена хартия за печене. Пекат се в предварително загряна умерена фурна докато крайчетата покафенеят. Изваждат се и се подреждат в купа, която се похлупва за 15 минути, за да се запарят.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Десислава Савова
Уникално вкусни сладки и полезни освен това! Аз май сложих повечко мед и се разляха, затова няма да добавя снимка ;) Поздравления за автора на рецептата!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв