Панирани патладжани с ориз

23/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Да, да, знаем, че панираното е ужасно вредно, но ако ще горим в Ада, поне да е на пълен стомах, след като сме похапнали с удоволствие "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо624
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кръгчета с дебелина около 1 см. Посоляваме и ги слагаме да се отцедят в гевгир или върху кухненска хартия. Изплакваме ги с вода и подсушаваме. Сваряваме ориза в подсолена вода.

Приготвяме панировката, като разбъркваме брашното с 30 г настърган кашкавал, жълтъка и маслото. Прибавяме бирата, посоляваме и разбъркваме.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги сипваме при другата смес и отново разбъркваме.

Овалваме патладжаните в брашно, потопяваме в панировката и изпържваме в олио до златисто. Изваждаме с решетеста лъжица, оставяме да се отцедят върху домакинска хартия. Сервираме заедно със сварения ориз и поръсено с останалия кашкавал.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирена
Ирена
08.07.2016 12:02
За втора порция от тези патладжани съм готова да кача още един килограм. Сигурна съм, че си струва :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв