Великденски курабии

ИларияИларияНовак1171205
23/05/2011
"Време е за едни вкусни, макар и малко нетрадиционни, сладки за вашата трапеза"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 964
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното много добре предварително. Рабийте много добре прясно масло и добавете при непрекъснато разбъркване смлените бадеми, захарта, канелата, счукания карамфил и постепенно брашното.

Сипете водата и омесете старателно тестото. Оформете от него елипсовидни или кръгли сладки и ги подреждайте в намазана с масло тава. Може да разточите листи от тестото и да оформите сладките с помощта на форми. Опечете ги в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Още горещи се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Поднасят се щом великденските сладки попият захарта.

Рейтинг

5 4
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар