Гювечета с месо на хапки

28/04/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 220
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 700 - 800 г
  • сирене - 2 к.ч. настъргано
  • олио - 1 ½ к.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото изпържваме нарязаното на хапки месо, посоляваме.

Нарязаните на тънки резени картофи посоляваме и пълним с тях до средата 4 гювечета. Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене.

Заливаме с мазнината, в която сме пържили, и наливаме вода до средата на продуктите. Печем гювечетата в умерена фурна.

Когато картофите омекнат чукваме по едно яйце във всяко гювече и допичаме. При поднасяне поръсваме с червен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар