Телешко месо - тербелия

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
27/05/2011
"Телешкото месо не е капризно за приготвяте, само си иска майстора и точната рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 370
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на кубчета и го сложете да се свари. Щом заври, го посолете, а когато е готово го извадете в чиния. Прецедете бульона и го оставете да се охлади.

Разбийте добре брашното с киселото мляко, 1-2 с.л. оцет и 1 лъжичка смлян черен пипер. Прибавете 1 по 1 яйцата при непрекъснато биене. Сложете сместа на котлона и отново при непрекъснато бъркане, излейте бавно бульона.

Бийте соса, докато заври. Прибавете сол при нужда и го отнемете от котлона. Разбърквайте още малко и добавете месото. Запържете маслото с малко червен пипер и залейте ястието.

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мирослав
Мирослав
10.11.2012 17:11
Интересно име, от къде ли произлиза? Тербелия - Тервел?
0
0