Телешко в йенска тенджера

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
15
7839
20/05/2011
"Бъдете искрени, опитвали ли сте някога толкова вкусно телешко?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 181
  • Преглеждания за месеца335
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко месо - 4 пържоли
  • лук - много малки лукчета + връзка зелен
  • чесън - 3 стръка зелен
  • дафинов лист - 2 броя
  • девесил
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • домати - около 1 ч.ч. доматен сок
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на малки пържолки. Посолете и поръсете с черен и червен пипер. Лукчетата нарежете на полумесеци или оставете цели, зеления лук и чесън - на ситно.

Намажете йенска тенджера с малко мазнина, наредете кромида отдолу, върху него месо, отгоре зелен лук и чесън, сол, черен и червен пипер, долейте малко вино и доматен сок и продължете с втори ред, спазвайки същата последователност.

Най-отгоре сложете стръкове девесил. Похлупете йената и сложете да се пече за около час в предварително загряна на 200-220 градуса фурна.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мими
мими
06.07.2014 12:05
в предварително загрята фурна йенска тенджера и след това без нея на парчета
7
0