ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Кебап с праз и свинско

Кебап с праз и свинско

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7679581k
Кебап с праз и свинско
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Уханието от този кебап ще достигне до всички гладници вкъщи, затова се погрижете да има достатъчно количество от тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • олио - 3 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 резена
  • праз - 4 стръка
  • доматено пюре - 2 с.л. или домати
  • люти чушки - на вкус
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парченца и ги задушаваме в сгорещената мазнина със ситно нарязания лук, нарязаните моркови и целина.

Когато зеленчукът омекне прибавяме нарязания на тънки колелца праз. Добавяме виното, червения пипер, дафиновия лист, черния пипер на зърна и лютите чушлета.

Накрая сипваме ситно нарязаните домати или доматеното пюре. Варим на тих огън, докато остане на мазнина.

Поднасяме поръсено със ситно нарязан магданоз и гарнитура по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: