Панирана сланина

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
27/05/2011
"Това непременно трябва да се опита, а притесненията за калориите да вървят по дяволите "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 281
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете предварително охладената сланина на парчета с дебелина около половин см. Отделете белтъците от жълтъците и разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Смесете жълтъците с прясното мляко и брашното до получаване на гъста каша.

Объркайте белтъците внимателно в нея. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте всяко парче сланина в брашно и след това в панировката и сложете да се изпържи равномерно.

Отцедете панираната сланина върху кухненска хартия. Поднесете с гарнитура от зеленчуци.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ицо
Ицо
21.03.2014 15:21
Е такова нещо не съм ял досега!!!
Направо ме разби - някой да сподели как се е получило моля!
0
0
аз
аз
20.03.2014 15:05
Ауу... Аз че ям нездравословно - ям, но това би във всички класации
П.с. може да си топите панираната сланина в майонеза и да залеете с останалата мазнина от пърженето.
3
1