Коприва със сирене

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Коприва със сирене1 / 2
27/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Нямаме търпение да излезе първата зелена коприва напролет, за да си приготвим тази ароматна каша от коприва със сирене"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава кромид или връзка зелен
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 1 - 2 броя
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 300 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и настържете морковите. Сложете вода да заври, измийте копривата и я попарете. Отцедете копривата и сгорещете в тенджера олиото. Сложете лука и морковите да се задушат. Щом омекнат прибавете копривата с малко гореща вода.

След 2 минути долейте гореща вода, колкото да покрие съставките. Оставете да къкри до увиране на копривата. Прибавете сол, черен и червен пипер и нарязания чесън. Разбийте яйцето, оцета с брашното и малко хладка вода, махнете копривата от котлона и темперирайте двете смеси.

Върнете на огъня и бъркайте ястието за няколко минути. Отнемете от котлона и разбъркайте с натрошеното сирене. Поднесете копривата със сирене леко охладена.

Рейтинг

4.1
57
44
34
21
10
Дай твоята оценка: