Коприва със сирене

27/05/2011
"Нямаме търпение да излезе първата зелена коприва напролет, за да си приготвим тази ароматна каша от коприва със сирене "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 762
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава кромид или връзка зелен
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • моркови - 1 - 2 броя
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 300 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и настържете морковите. Сложете вода да заври, измийте копривата и я попарете. Отцедете копривата и сгорещете в тенджера олиото. Сложете лука и морковите да се задушат. Щом омекнат прибавете копривата с малко гореща вода.

След 2 минути долейте гореща вода, колкото да покрие съставките. Оставете да къкри до увиране на копривата. Прибавете сол, черен и червен пипер и нарязания чесън. Разбийте яйцето, оцета с брашното и малко хладка вода, махнете копривата от котлона и темперирайте двете смеси.

Върнете на огъня и бъркайте ястието за няколко минути. Отнемете от котлона и разбъркайте с натрошеното сирене. Поднесете копривата със сирене леко охладена.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Natalia Damianova
Natalia Damianova
14.03.2017 12:16
Много хубава стана супичката! Благодаря! :)
1
0
Деси
Деси
04.03.2015 12:22
Страхотна рецепта. :)
3
0
боян
боян
02.03.2013 19:08
какво означава 'попарете' ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв