Пълнена тиква с ориз

28/02/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 061
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре тиквата и я белим, отрязваме капачето и издълбаваме вътрешността й.

Нарязваме изчистените ябълки на ситно и ги смесваме с ориза, кайсиите, стафидите, канелата, лимоновия сок, захарта и орехите.

Напълваме тиквата със сместа и захлупваме с капачето.

Намазваме тиквата с масло, поръсваме със захар и я запичаме около 1 час в умерена фурна.

Преди поднасяне поливаме всяка порция с разтопено масло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар