ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Домашен ябълков пай с орехи

Домашен ябълков пай с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k720958932
Домашен ябълков пай с орехи
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Доказано е, че семействата, които се глезят с домашно приготвени десерти, са много по-сплотени и усмихнати"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с 5 с.л. захар, прибавяме настърганата кора на лимона, сока му и содата, разтворена в малко топла вода.

Добавяме олиото и брашното, като непрекъснато бъркаме.

В отделен съд разбиваме белтъците с 5 с.л. захар и ги прибавяме към тестото лъжица по лъжица.

Настъргваме ябълките и леко ги изстискваме. Към тях слагаме 3 с.л. захар, канелата и галетата.

Разточваме половината тесто в намазнена тавичка. Върху него разстиламе ябълките и покриваме с останалото тесто.

Поръсваме пая със счуканите орехи и печем в умерена фурна.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: