ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Кебап»Телешки винен кебап с ориз

Телешки винен кебап с ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5019k
Телешки винен кебап с ориз
24/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Крехко телешко, обвито от сос, което ни кара да огладнеем"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • домати - 4 - 5 броя
  • лук - 3 - 4 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • люти чушки - 3 - 4 броя
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • ориз - 1 - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза в студена вода за 1/2 час и го отцедете. Сложете го да се свари в тенджерка на котлона, като добавите сол и черен пипер. Щом оризът уври, разбийте яйцата с киселото мляко, добавете накълцания магданоз и оцета и прибавете цялата смес към ориза. Оставете да ври за около 8 минути, като бъркате.

Нарежете телешкото (без тлъстини) на хапки, доматите - на парчета, лукът - на ситно. Сложете телешкото да се задушава с малко олио и вода. Щом побелее, добавете лука и доматите към него, след което червен и черен пипер, както и целите люти чушки. Долейте още малко олио и посолете.

След известно време добавете червеното вино заедно с 1/2 ч.ч. гореща вода и оставете да се задушава до готовност на месото, като от време на време разбърквате.

Поднесете телешкия винен кебап върху канапе от ориза.

Рейтинг

4.3
521
415
36
22
10
Дай твоята оценка: