Телешки винен кебап с ориз

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
24/05/2011
"Крехко телешко, обвито от сос, което ни кара да огладнеем "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо132 782
  • Преглеждания за месеца526
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза в студена вода за 1/2 час и го отцедете. Сложете го да се свари в тенджерка на котлона, като добавите сол и черен пипер. Щом оризът уври, разбийте яйцата с киселото мляко, добавете накълцания магданоз и оцета и прибавете цялата смес към ориза. Оставете да ври за около 8 минути, като бъркате.

Нарежете телешкото (без тлъстини) на хапки, доматите - на парчета, лукът - на ситно. Сложете телешкото да се задушава с малко олио и вода. Щом побелее, добавете лука и доматите към него, след което червен и черен пипер, както и целите люти чушки. Долейте още малко олио и посолете.

След известно време добавете червеното вино заедно с 1/2 ч.ч. гореща вода и оставете да се задушава до готовност на месото, като от време на време разбърквате.

Поднесете телешкия винен кебап върху канапе от ориза.

Рейтинг

5 21
4 13
3 6
2 2
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
нина
нина
18.01.2014 12:59
Стана страхотно.Благодаря за вкусната рецепта!
4
6
диана
диана
01.01.2014 19:28
не посмях да сложа яйцата и кис. мляко, но пак стана добре
7
0
К.П.
К.П.
01.10.2013 08:43
Яйца в ориза? това грешка ли е ?


17
0