Постни сарми с ориз

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
19/05/2011
"Постни сарми с ориз - ей на това му викаме класика в тенджера "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 223
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза за полoвин час в студена вода и го отцедете добре след това. Почистете лука и го сложете да се вари в подсолена вода. Щом леко омекнат ги извадете и ги нарежете, заедно с връзката зелен лук, магданоза, копъра и джоджена.

Сложете всичко в тенджера, добавете ориза, олиото и 2-3 чашки вода. Посолете сместа и я оставете да се задушава на слаб огън, докато течността се изпари. Махнете от котлона и подправете с червен и червен пипер и лимонов сок.

Свийте със сместа предварително попарените лозови листа на неголеми сарми. Подреждайте ги в плътно на 2 реда в плитка и широка тенджера. Долейте вода, колкото да се покрият и ги сложете да се сварят на слаб огън.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Made in Bulgaria
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
09.12.2018 15:06
Разкош!
0
0