ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета по италиански

Пилешки бутчета по италиански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
18/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Днес ще ви представим една по-различна, но невероятно вкусна италианска рецепта за печени пилешки бутчета в специална марината. За нас това е една от любимите рецепти за бутчета. Ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете бутчетата с масло и ги натрийте със сол, черен и червен пипер и къри. Подредете ги в намазнена тава и долейте в нея 1/2 ч.ч. вода. Сложете ги да се пекат в предварително загряна фурна за 30-40 минути.

Накълцайте чесъна и лука и ги задушете в сгорещено олио. Щом омекнат добавете нарязаните на дребно домати. Оставете ги хубаво да си пуснат соса и добавете индийско орехче, сол и розмарин.

Отделно смесете бульона, лимоновия сок, магданоза и меда и ги добавете към доматения сок. Вари се още 5 минути и се маха от котлона. Поднесете порция пилешки бутчета, поляти със сос.

Рейтинг

5 17
4 10
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка: