Панирани пилешки кожи

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
27/05/2011
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 077
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - около 300 г пилешка кожа
  • зехтин
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • горчица - 1 с.л. трапезна
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • яйца - 2 - 3 броя, за панировката
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете охладената пилешка кожа и я нарежете на средно големи парчета. Накиснете ги в марината от лимоновия сок, зехтина, виното, горчицата, сол, черен и червен пипер за около 1 час. След това ги отцедете леко.

Разбийте яйцата, сгорещете олио в тиган. Овалвайте всяка кожа в брашно, яйце и галета, след което сложете да се пържи. Отцедете готовите пилешки кожи върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар