ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Гъши дроб с ябълки и мед

Гъши дроб с ябълки и мед

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k7709581k
Гъши дроб с ябълки и мед1 / 2
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 400 г
  • лук - 2 глави
  • ябълки - 3 бр., леко кисели
  • масло - 20 г
  • ябълков сок - 100 мл
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • мед - 2 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на големи парчета дроба. Нарязваме лука на кръгчета, ябълките на лентички.

Изпържваме дроба за 3-4 минути в сгорещената мазнина, вадим и оставяме на топло. В останалата мазнина задушаваме лука за 2 минути, прибавяме ябълките и меда.

Задушаваме още 5 минути и подправяме с ябълков сок и оцет. Прибавяме дроба, посоляваме и посипваме със сол, пипер и мащерка.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: