Постен солен кекс

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Постен солен кекс1 / 3
18/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12-14 парчета
"Днес ще ви представим тази постна вкусотия с орехи, фъстъци и овесени ядни, която освен, че е много вкусна е и здравословна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата с оцета и я прибавете към пресятото в купа брашно. Постепенно доливайте водата и разбърквайте, а накрая прибавете и олиото. Объркайте сместа със солта, орехите, фъстъците и овесените ядки и я прехвърлете в предварително намазнена и набрашнена форма.

Сложете постния солен кекс да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна. 10 минути го печете на долен реотан, а после включете и горния. Проверявайте готовността с клечка.

Готовият кекс се изважда от формата щом леко се охлади.

Рейтинг

4.4
510
42
34
20
10
Дай твоята оценка: