Постен солен кекс

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Постен солен кекс1 / 4
18/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12-14 парчета
"Днес ще ви представим тази постна вкусотия с орехи, фъстъци и овесени ядни, която освен, че е много вкусна е и здравословна"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.,
  • сода - 1 и 1/2 ч.л. или бакпулвер
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.натрошени
  • фъстъци - 1/2 ч.ч. натрошени
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте содата с оцета и я прибавете към пресятото в купа брашно. Постепенно доливайте водата и разбърквайте, а накрая прибавете и олиото. Объркайте сместа със солта, орехите, фъстъците и овесените ядки и я прехвърлете в предварително намазнена и набрашнена форма.

Сложете постния солен кекс да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна. 10 минути го печете на долен реотан, а после включете и горния. Проверявайте готовността с клечка.

Готовият кекс се изважда от формата щом леко се охлади.

Рейтинг

4.4
510
42
34
20
10
Дай твоята оценка: