Маслен кекс

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
17/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
"Сега не му е време да мислите за калориите. Фокусирайте се само върху насладата от вкуса на този маслен кекс"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г, меко
  • яйца - 4 броя, по - големи
  • захар - 300 г пудра
  • брашно - 310 г, пресято
  • бакпулвер - 1 и 1/2 ч.л.
  • есенция - 1 капсула ванилова
  • сол - 1 щипка
  • портокали - настъргана кора на 1 портокал, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с бакпулвера и солта. Загрейте фурната на около 170-180 градуса. Разбийте маслото и захарта до побеляване за около 5 минути. Едно по едно чукнете яйцата, като биете с миксер непрекъснато.

След това на 2 пъти се добавя брашното и се разбърква до хомогенност. Изсипват се портокаловите кори и сместа се прехвърля в леко намазнена и набрашнена тава или форма за кекс. Сложете масления кекс да се пече за около половин час, като проверявате готовността му с клечка.

Рейтинг

5 14
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: