Кекс без яйца

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Кекс без яйца
24/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Макар и без яйца, този кекс е много вкусен и пухкав"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - около 5 ч.ч. (1 ч.ч. пълнозърнесто)
  • сол - 1 щипка
  • канела - 1 ч.л. или по - малко
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 2 с.л. за глазура
  • масло - 2 с.л. за глазура
  • захар - 1 с.л. пудра за глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре маслото със захарта за 5 минути, добавете прясното мляко и постепенно брашното при непрекъснато бъркане. Сипете солта, бакпулвера, канелата и изсипете готовата смес в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс.

Изпечете кекса на умерена предварително загряна фурна, първоначално на долен реотан и после на горен и долен. Проверявайте готовността с клечка. Разтопете маслото за глазурата и го разбъркайте с какаото, захарта и 2 с.л. вода.

Залейте готовия кекс с глазурата.

Рейтинг

4.5
525
44
37
20
10
Дай твоята оценка: