ezine.bg»Рецепти»Сосове»Паста Патафри (Pate a frire)

Паста Патафри (Pate a frire)

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Паста Патафри (Pate a frire)1 / 2
17/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
"За приготвянето на вкусни панирани жабешки бутчета или пилешки филенца от ключово значение е панировката. Класическата паста Патафри ще превърне обикновеното рибено филе в истинско гурме ястие"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 грама
  • яйца - 3 броя
  • яйца - 3 белтъка
  • бира - 250 г светла, може и мляко или вода
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, направете кладенче, добавете яйцата и малко олио. Започнете да разбърквате с брашното - първоначално с шпатула, а после с тел, като прибавяте посетепенно и бирата (млякото).

Трябва да се получи гладка, хомогенна смес. Добавете и останалото олио и разбъркайте. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол, а ако панирате нещо сладко, добавете и малко захар.

Внимателно смесете белтъците със сместа. Когато започнете да панирате, оваляйте първо в брашно, после в паста Патафри.

Рейтинг

5 10
4 3
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: