ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с ориз

Прясно зеле с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
31/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Зелето стана толкова вкусно, че се изяде и не остана нищичко за вас!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • зеле - 1/2 зелка
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 2 броя зрели
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - на вкус
  • къри - 1/2 ч.л.
  • чили - 1 к.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджерка и задушете накълцания лук, след което добавете нарязаното зеле, сол и червен пипер. Оставете да се задушава долейте с 3 ч.ч. гореща вода. След около 10 минути добавете ориза. Оставете ястието да ври на слаб огън, като често разбърквате.

Малко преди края на варенето добавете обелените и нарязани домати, черния пипер, чубрицата, кърито и лютата подправка. Оставете да заври за няколко минути.

След това прехвърлете постното зеле в намазнена тава и го сложете леко да се запече за кратко в предварително загряна фурна.

Рейтинг

4.4
511
43
34
20
10
Дай твоята оценка: