Панирани свински ролца

17/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
"Свинско? Пържено? О, да! Дайте го насам. За вас оставяме само салфетката, за да си запишете рецептата "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 464
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 200 г контра филе
  • бекон - 50–60 г
  • кашкавал - 50–60 г
  • домати - 1 брой
  • яйца - 2 броя, за панировката
  • лимони - няколко резена
  • брашно - за панировката
  • галета - за панировката
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от ципата, нарежете го на 6 равни парчета и разполовете напречно всяко, така, че да се получи цяло по-тънко парче. Начукайте свинското и го овкусете със сол и черен пипер.

Нарежете бекона и кашкавала и домата (само месестата част) на лентички и разпределете по 3 от тях във всяко парче месо. Завийте ги на руло и ги притиснете с длани. Разбийте яйцата и оваляйте последователно ролцата в брашно, в разбитите яйца и накрая в галета.

Изпържете ги равномерно в силно загрята мазнина около 10 минути до златиста коричка. Готовите свински ролца се отцеждат върху кухненска хартия. Поднесете с лимонови резени и гарнитура по избор. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар