Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги сваряваме, оставяме да изстинат и ги обелваме, намачкваме ги на пюре.
В сгорещеното олио запържваме лука, нарязан на ситно до зачервяване. Добавяме солта, черния и червен пипер.
Разбъркваме лука с картофеното пюре и изчакваме да изстине, добавяме ситно нарязания магданоз.
Пресяваме брашното и правим кладенче, в него слагаме разтопеното масло, яйцето и солта. Постепенно забъркваме следно твърдо тесто с хладката вода.
Разделяме тестото на 3 топки, които разточваме на кори. Всяка кора разделяме на четири, в широката част на всяко парче слагаме от картофената плънка и навиваме на руло.
Слагаме рулата в намазана с масло тава. Отгоре ги намазваме с разбития с мляко жълтък. Печем пурите в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути.