Пуешко филе с дюли

13/09/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Необикновено вкусна комбинация от месо и плодове, с която ще впечатлите!"
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 265
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пуешки гърди - 4 бр. или пилешки
  • дюли - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • бадеми - ½ ч.ч., филирани
  • чесън - 5 скилидки
  • стафиди - 1 с.л., дребни
  • вода - 1 к.ч.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме зехтина, солта и черния пипер и слагаме месото в тях, за да се маринова за 20 минути.

Обелваме дюлята и я нарязваме на кубчета, около 1.5 см. Изсипваме ги в съд и към тях прибавяме стафидите и водата. Овкусяваме със солта и черния пипер и оставяме да се вари за около 25 минути - докато водата се изпари.

В олиото запържете лука и чесъна, нарязани на ситно, и добавете отцедените от излишната течност дюли и стафиди и разбъркваме за кратко.

Слагаме маринованите филета на равна повърхност и върху тях редим от дюлевата плънка. Завиваме на руло и закрепваме с клечка за зъби всяко едно.

Прехвърляме рулата в съд за печене и покриваме с алуминиево фолио.

Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути, след което махаме фолиото и запичаме за още 5 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар