ezine.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек с царевично брашно

Бюрек с царевично брашно

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k719958931
Бюрек с царевично брашно
18/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ние толкова вкусен бюрек не бяхме опитвали досега! Опитайте и вие и споделете"

Необходими Продукти

  • пшенично брашно - 1 к.ч.
  • царевично брашно - 3 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.ч.
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • копър - ½ връзка
  • зелен лук - 10 стръка, само зелената част
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашната заедно с бакпулвера и ги изсипваме в купа, прибавяме олиото, солта и млякото и замесваме тесто.

Разделяме го на две. Разстиламе едната част върху намазана с мазнина тава.

Сиреното натрошаваме на дребно и към него прибавяме нарязаните на ситно лук, копър и магданоз.

Разпределяме сместа равномерно върху кората и покриваме с другата кора бюрека.

Намазваме отгоре с разбито яйце.

Печем бюрека в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: