Пити кебап

22/11/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Един от най-вкусните специалитети от Турската кухня, която непременно трябва да опитате "
  • Приготвяне45 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции6
  • Преглеждания общо2 079
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута от вечерта. Сменяме водата му и го сваряваме. Махаме люспите му.

Нарязваме месото на ситно, овкусяваме го със солта и черния пипер и го сваряваме малко вода.

Корите накъсваме на малки парчета и ги запичаме във фурната до зачервяване.

Слагаме ги в широк съд и ги заливаме с горещия бульон от свареното месо.

Нахута и месото смиламе на едро в блендер и го разпределяме върху кората.

Връщаме за кратко във фурната и сервираме топло.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар