Пити кебап

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
575
959
475
22/11/2016
"Един от най-вкусните специалитети от Турската кухня, която непременно трябва да опитате "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 351
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нахута от вечерта. Сменяме водата му и го сваряваме. Махаме люспите му.

Нарязваме месото на ситно, овкусяваме го със солта и черния пипер и го сваряваме малко вода.

Корите накъсваме на малки парчета и ги запичаме във фурната до зачервяване.

Слагаме ги в широк съд и ги заливаме с горещия бульон от свареното месо.

Нахута и месото смиламе на едро в блендер и го разпределяме върху кората.

Връщаме за кратко във фурната и сервираме топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар