Пиле с четири сирена

24/05/2011
"Уникално вкусно пиле със сирена, вино и ароматни подправки"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 513
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешкото за 1-2 часа във виното с бял и черен пипер, сол, чесън на прах и зехтин. След това заедно с маринатата го наредете в намазнена тава и го изпечете.

В тенджерка на котлона загрейте готварската сметана заедно с малко сол. Щом започне да ври, добавете настърганите сирена ементал, пармезан и синьо сирене.

Бъркайте за 30 секунди, свалете от котлона и прибавете индийско орехче и накълцан пресен копър. Поднесете порция пилешко, полята със соса четири сирена.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теди
Теди
12.10.2013 00:07
Имам 1 въпросче само - каква опаковка готварска сметана от 500ml или 1l?
0
0
Васко
Васко
08.02.2014 18:02
Според вкуса,повече сметана-повече сирена.Според мен на 800гр. гърди 500мл.сметана е достатъчно.
0
0