Пиле със зеле на фурна

26/05/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886733
"Пиле със зеле - класика в чиния "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо115 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37 721
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зелето и го нарежете. В голяма тенджера загрейте олио и запържете накълцания лук. Прибавете нарязаните домати, моркови на кубчета и зелето. Похлупете и оставете да се задуши докато омекне, като от време на време разбърквайте. Щом зелето омекне, добавете черен и червен пипер, дол и чубрицата.

В намазнена тава изсипете зелето и разпределете пилешкото месо. Долейте 1/2 ч.ч. вода и сложете да се пече до готовност на месото в умерена фурна. По желание поднесете ястието с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 10
4 10
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

димитар
димитар
13.09.2015 06:57
интересно от кога на морковите им казват зеле
0
0
Димитър
Димитър
09.05.2014 17:42
от кога на морковите им казват зеле защото на снимката виждам само моркови
2
0
Невена
Невена
01.07.2013 13:06
Много вкусно се получи и много лесно!
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв