ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен Крем»Яйчен крем с прясно мляко

Яйчен крем с прясно мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Яйчен крем с прясно мляко1 / 2
29/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5 бр.
"Става за еклери, за торти или просто така, направо с лъжицата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджерка чукнете яйцата и добавете захарта на кристали. Сложете на слаб огън и започнете да разбивате, докато получите гъст крем, който пада на ленти. Свалете крема от огъня и продължавайте да го биете, докато изстине.

Отделно разбийте на крем маслото и пудрата захар и разредете постепенно с прясното мляко. Прибавете постепенно яйчената смес към тази с млякото, като разбивате непрекъснато. Ароматизирайте получения крем с ванилия и ром.

Разлейте крема в десертни чашки и украсете с плодове по избор.

Рейтинг

4.1
58
49
35
20
10
Дай твоята оценка: